Warfarin a čočka


Facebook Twitter Pinterest Google + email tisk

Dieta při užívání Warfarinu

Zveřejněno dne 31.1.2019


Warfarin, jeden z nejužívanějších léků současnosti, brání nadměrnému srážení krve. Jeho účinek je významně ovlivňován i stravou. Nebezpečné mohou být především potraviny s vysokým obsahem vitaminu K. Během léčby Warfarinem byste měli denně užívat stejné množství vitaminu K. Doporučuje se, aby dospělí denně dostávali 90 mikrogramů vitaminu K.

Může se jíst čočka při Warfarinu

Pokud byla jedinou věcí, kterou jste dnes jedli, čočka vařená se solí, tak byste museli sníst skoro 27 šálků této potraviny, abyste dosáhli 100 % doporučené denní hodnoty vitaminu K, což je 90 mcg.

Abyste dosáhli 50 % (45 mcg) denní doporučené hodnoty vitaminu K, museli byste sníst přes 13 šálků vařené čočky se solí.

A museli byste sníst skoro 7 šálků vařené čočky se solí, abyste získali 25 % (22,5 mcg) doporučeného denního vitamínu K.

Vařená čočka se solí o množství 1 šálku obsahuje 3,33 mcg vitaminu K.

Autor: © Mgr. Světluše Vinšová
Foto:
© Gume

odkaz na článek

Facebook Twitter Pinterest Google + email tisk

. Warfarin a čočka [online]. Warfarin-dieta.cz, . .



přidejte sem svůj komentář

Něco není jasné? Zeptejte se na to ostatních. Určitě Vám pomohou.
K zeptání použijte tento formulář.


Jméno
E-mail
Nadpis
Komentář
Všechna políčka formuláře je třeba vyplnit!
Připojit fotku
přehled komentářů
K článku zatím nebyl napsán žádný komentář.

zajímavé články
klíčová slova
vitamin k čočka šálek