
Napsala: Svobodová M. / komentářů: 0

Napsala: Svobodová M. / komentářů: 0

Napsala: Vinšová S. / komentářů: 0
Slava
Beru warfarin mohu jatrovou omáčku.Vyvar s játrové knedlíčky.Dekuji
Počet odpovědí: 2 | Zobrazit odpovědi | Stálý odkaz | Odpovědět
Ing.Hana
Nevyznám se v naprosto rozdílných instrukcích, které nacházím na různách stránkách warfarin-dieta, diskuze-ceskaordinace, lecba-warfarinem. Jsou to weby zaměřené na poradnu pacientům s warfarinem, zdá se, že odpovídají odborníci, ale přesto se zde vyskytují naprosto rozdílné odpovědi, což je matoucí. Jednou červená řepa nevadí, protože má málo vit.K. Potom je zase potřeba ji konzumovat každý den ve stejném množství. Na těchto stránkách warfarin-dieta je v článku o červené řepě vypsáno množství různých druhů zeleniny "Ovšem kořenová zelenina, jako je mrkev, celer, petržel, ředkvičky, ředkev, rajčata, okurky, papriky, cuketa, brambory, houby, listová zelenina, se může pouze v nepatrném množství". Ale přímo v knize o léčbě antikolaguanty a na jiných stránkách jsou zrovna tyto zeleniny ( kromě listové ) uváděny jako neproblematické s nízkým obsahem vitamínu K, které není třeba omezovat. Takže mají se tyto v nepatrném množství, nebo se nemusí omezovat? Netroufnu si manželovi vařit z jiných než těchto, i tak se mu drží INR stále kolem 2,1-2,3. Kdybych si tedy dovolila přidat zeleninu se středním obsahem vit. K, už by se dostal pod INR 2 a to je nebezpečné. Ani si nedovolím mu dát kuřecí nebo hovězí maso, které má snad 300 mcg vit. K. To bych potom musela denně dosahovat stejných hodnot v zelenině? Já tomu prostě vůbec nerozumím, jak máme vlastně vařit?
Počet odpovědí: 1 | Zobrazit odpovědi | Stálý odkaz | Odpovědět
Jiří Mazal
Dobrý den,mám kašel a jsem zahleněný a bylo mě doporučeno pít čaj ze zázvoru,ale užívám warfarin,je to možné? Děkuji.
Počet odpovědí: 2 | Zobrazit odpovědi | Stálý odkaz | Odpovědět